willebus

Direktlänk till inlägg 6 maj 2010

Lillebror har kommit !

Av Wille - 6 maj 2010 08:30

Tidigt i morse tog husse med mig ut till bilen, jag hade nästan inte hunnit gått på toa. Men det gjorde jag på vägen till bilen. Sedan skjutsade vi Lillhusse till skolan, hämtade upp matte och åkte igen.

Vi kom till en stor asfalterad plats där det knappt fanns någon gräsplätt alls.

Men matte tog ut mig en stund till för hon gissade att jag behövde gå på toa. Så skönt att inte behöva säga till om sådan självklara saker.

Sedan satt jag spänd i bilen och väntade, för jag hade kännt på mig sedan i förrgår att det var något på gång, men ännu tydligare blev det igår. Då kom matte hem med en till vatten och matskål samt ett koppel.

Nu var vi alltså här då.

Matte och husse gick iväg och försvann in i en stor grå byggnad. Sedan dröjde det ett tag innan de kom tillbaka.

När de kom tillbaka så såg jag att huse bar på ngt svart och han kom inte till bilen, han gick till en lite gräsplätt en bra bit bort, medan matte kom till bilen och hämtade mig. Det var så skönt att sträcka på benen. Men jag hade inte tid att rasta mig för jag hade jättebråttom till det där som husse burit på, och ville träffa den snarast ! Så jag drog iväg med matte, men så sa hon till mig skarpt att sakta ner, då gjorde jag ju det.

Snart var vi framme. Jag blev överraskad av vad som väntade på mig där. Det var en liten liten hundvalp som liknade mig en hel del.

Jag började rätt tufft tala om för den där valpen att här är det jag som bestämmer. Han sa inte så mycket, utan kröp mest ihop, och husse bytte med matte och flyttade mig en bit därifrån så valpen fick möjlighet att hälsa på mig, utan att jag, som matte sa, "vräkte mig över honom".





     


Jag lät honom nosa av mig, under husses vakande öga. När han gjort det var allt lugnt. Sen ville jag leka. Men se det fick jag inte alls det. Nu gick vi istället mot bilen för att åka igen. Nykomlingen åkte snålskjuts i mattes famn hela vägen hem. Emellanåt kikade jag över mattes axel för att se om han var kvar, för han var så tyst. Jo då han låg kvar där och hade gömt nosen under mattes arm.

Skönt då kunde jag lägga mig till ro där i baksätet, tryggt förvissad om att den här killen kommer ingenstans, så länge bilen rör sig.

Så småningom stannade bilen och jag for upp.

Sådär nu ska vi se vart vi är tänkte jag. Ahh hemma såg jag ju rätt snart.

Då så, då var det bara resten kvar att visa den här lilla nya killen. Nu har han träffat matte husse, mig, bilen, nu är det bara alla kompisarna, promenadsträckorna och hemmet vårt kvar.

Gissa om han kommer att få se och vara med om mycket.

Vi gjorde sällskap in både Lillkillen och jag gick i koppel.

"Här ska inte bäras omkring på", sa matte bestämt när husse ville bära in den här nya killen.

"Vi bär honom bara uppför och nedför trapporna, annars ska han gå själv." fortsatte hon. Så blev det.

 
 
Ingen bild

malte o snoken

7 maj 2010 16:00

Näe kolla!du har fått en lillebror! fy fabian så söt! vicka stora härliga öron! precis som du när du var liten! vilken liten knubbsäl!!! va ska han heta? lillebror?
slafspussar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wille - 24 oktober 2011 10:30


Nu är det så bestämt och ordnat, och ni ska veta att matte har funderat länge länge, men nu så byter vi blogg till blogspot, för matte är utled på alla reklamfönster överallt som gör att bloggarna oftast tar en hel evighet innan man kan titta på dem ...

Av Wille - 22 oktober 2011 16:16

Ja visst är vi det ? Jodå även idag hjälpte vi matte med ett litet problem. Hon hade nämligen fått hem två förpackningar med två böcker, men det var ju bara så att dessa förpackningar var ju lite för stora för papperskorgen, så matte bad mig och Hect...

Av Wille - 20 oktober 2011 17:36

Matte tog med mig och Hector på en skön höstpromenad idag ! På förmiddagen hade det varit sol men lite kallt, men nu hade det mulnat på. Men matte tyckte vi skulle ut och busa ändå. Matte hade tagit med sig kameran ut idag, och det gillar jag, för de...

Av Wille - 19 oktober 2011 22:30

Tja idag har vi inte gjort så mycket. Mest varit inomhus. Det spöregnar ute och blåser som attans. Inget vidare väder att promenera i, ens för oss. En av gångerna så trodde vi att matte skulle gå ut me doss igen, precis när vi kommit in, så vi satt...

Av Wille - 18 oktober 2011 14:57

Matte fick ett sådant där ryck idag så hon släpade fram snabeldraken och började fara runt med den överallt. Det var bara för mig och Hector att se till att vi var ur vägen. När hon var klar, efter en evighetstid, då satte hon sig ner med en kopp kaf...

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards