willebus

Alla inlägg den 1 maj 2010

Av Wille - 1 maj 2010 16:15

Idag tog matte med mig till bilen. Vi åkte iväg och hämtade upp Nea och Neas matte, sedan fortsatte vi till ett naturreservat där det enligt matte skulle växa massor av Backsippor. När vi kom fram fick vi endast vara i koppel, sådan är reglerna tydligen. Men det hindrade ju inte mig och Nea att busa och ha jätteskoj tillsammans. Våra mattar fick hänga med i kopplet bäst de kunde, vi tänkte inte så värst mycket på dem.


  


När vi passerat backsipporna och kommit ut ur naturreservatet då tog våra mattar vägen in i en stor skog en bit bort ioch där fick vi springa lösa och busa så mycket vi orkade. Vad skoj det var ! Inte var det så varmt heller så jag blev inte helt slut på ett bra tag, och orkade busa massor ! Nea den tokan hon hittade ett dike med vatten där hon tänkte ta ett dopp, men hennes matte hindrade henne och sa att det fick hon inte. Själv föredrog jag att bara titta på, jag ville inte bada än. När vi lyssnade på matte och kom, så fick vi massor av köttbullar.




  


Sedan fortsatte busandet. Jag hittade en pinne att leka med och försökte få med mig Nea också. Men hon var inte så värst intresserad av pinnar idag, hon ville mest brottas och leka "tafatt". Så vi gjorde det också.



        


   


När vi busat ett bra tag så fick vi koppel på oss igen och nu började vi promenera tillbaka. När vi kom till Backsippsdungen så skulle det poseras. Det finns en mysig grillplats bredvid och där skulle det tas en massa foton. Men när min matte mutade mig med köttbullar, då ställde jag ju upp naturligtvis. Vad gör man inte för köttbullar. Nea fick också smaka av mina köttbullar och poserade gärna hon med. Visst är hon söt ?




Ja och jag var ju med jag med förstås ! Naturligtvis knäppte matte kort, men också Neas matte hade kameran med sig. Så det blev en massa kort.


    

Av Wille - 1 maj 2010 10:30

Lite om min Valborgsmässoafton då. Jag hoppas att ni andra haft minst lika skojigt som jag ! Jag har varit på ett riktigt äventyr faktiskt, ja det tyckte jag åtminstone. Matte fotade massor och har haft att göra med att välja ut några av alla bilderna hon tog under gårdagen. Trots det blev det rätt många bilder här.

Vi satte oss i bilen vid 17 tiden i går  kväll och reste till morr morr. Där finns det en massa roliga och spännande som händer.

När vi väl var framme så var det första jag gjorde att leta efter Carrie, hon bor ju här. Men jag såg henne ingenstans. Däremot tog matte och husse med mig till lammen som morr morr har och deras mammor, halvsyskon, fastrar och mostrar. Just idag hade morr morr 3 lamm, varav två stycken matades med flaska var 3:e timme för deras mamma var lite snål med deras mat. Lillhusse fick hjälpa till att mata lammen och han tyckte det var jätteskoj ! När vi kom till lammen så tyckte jag det var rätt spännande, men jag hade ju sett sådana förut så jag ville nosa på dem, men de enda jag fick nosa på var lammungarna som matades med flaska, för de var mest "tama" som morr morr säger. De luktade jättegott och var så mysiga. Men vad de bräkte må ni tro. Deras mamma var rädd om sina barn så hon kom fram till mig och såg arg ut, och då gick jag till matte.




   

När vi hälsat på lammen så gick matte och jag och letade efter Carrie. Vi mötte morr morr som var på väg ut med henne till en rasthage som finns hos morr morr. Idag fick vi busa i den, eftersom lammen var så små ännu och kunde bli skrämda om vi kom rusande busandes nära dem desssutom kunde deras mammor bli arga på oss. Snart dags att tända majbrasan och  där fick vi inte heller var med just nu.

   

Efter en stund började det lukta rök blandat med en spännande doft som verkligen retade mina smaklökar. Det var grillning på gång. Både Carrie och jag fick komma ut och vara med en stund, i kopplet vid grilladet, där husse var förste grillmästare. Mmmm vad det luktade gott.

En av korvarna längst ner till vänster på bilden var den första jag fick. Den var jättegod. Carrie fick bara en lite bit för morr morr vågar inte låta henne smaka för mycket för hon har känslig mage och får ont i magen och mår illa om hon får annan mat än sitt speciella foder.

Sedan tog vi en sväng i trädgården och där träffade jag Lilla Pillan som faktiskt fyller 33 år just idag.

Efter en stund var dte så dags att tända majbrasan. Carrie och jag fick stanna inne då, och det var jag glad för. Vi busade och hade jätteskoj inne i huset och kunde se alla från fönstret om vi ville, men vem hade tid med det ? Inte jag och Carrie i alla fall.

Men när brasan börjat brinna ner då fick jag komma ut och kika på den. Men jag ville inte vara för nära, det kändes inte trevligt, så jag höll mig på behörigt avstånd.

 

När vi sent i går kväll åkte hem somnade jag alldeles utmattad i bilen. Det hade varit en mycket händelserik eftermiddag och kväll för mig. Matte var också trött så igår kväll blev dte ju inte mycket till bloggande. Men idag finns det tid till lite besök hos er och se vad ni haft för er.

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards