willebus

Alla inlägg under juli 2010

Av Wille - 19 juli 2010 20:15

Jajamensan, nu har svalkan kommit ner hit till oss. Det är skönt, och matte piggnar till lite mer då ! Tack så mycket Tidus !

Idag har vi haft runt 24 grader hela dagen i skuggan, i solen var det 28 ca.

Eftersom matte piggnat till så har vi lekt lite idag. Bland annat har jag tränat på att "Sitta fint", "Stå", "Ligg", "Kryp", "Vacker tass", "Slalom" och "Leta godis". Det var skojigt. Matte har ju alltid en massa godis när vi leker så här, det gillar jag skarpt.

Utomhus tränade jag på att "Gå fot" utan att tappa koncentrationen när det kom en människa, en hund (det var rätt svårt), en katt (det var jättesvårt) eller en barnvagn. Varenda gång jag såg på matte fick jag en massa beröm och då och då även godis och det blev rätt så ofta.

Men vad som var konstigt var, att när jag ville springa efter katten sa inte matte ngt, hon bara gick åt andra hållet.

Då måste jag ju följa med henne, för inte ville jag bli kvar där ensam, trots att där var en katt som retades med mig. Så fort jag såg på matte så lät hon jätteglad och strax därpå gick jag till henne istället. Sedan fortsatte vi vår "Fotträning" en stund till innan jag fick tillåtelse att gå omkring och nosa lite granna som jag ville.

Annars har det varit rätt lugnt, men det var skönt det också.

Av Wille - 18 juli 2010 15:17

Idag är det svalare än på länge ute, och för första gången på två veckor har vi sovit utan fläkt nattetid. Det regnade lite igår kväll och jag, husse och Hector var ute på promenad en sväng då. Det var skönt.

Idag var vi ensamma en stund på förmiddagen, för matte och husse åkte iväg en sväng och handlade.

Av Wille - 17 juli 2010 11:47

Idag har hittills varit rätt lugn och dag. Husse och lillhusse är och badar på ett tempererat utomhusbad idag, men matte och vi är hemma.

Lite långtråkigt har jag nog allt och försöker sätta fart på matte en del, men hon bara säger att det är för varmt. Får se om det blir lite spännande ikväll då vi kanske får träffa lite kompisar. Vi vet ju inte säkert ännu för vår bil har varit lite krasslig ett tag påstår husse. Men efter att ha fått lite extra kraft så verkar den fungera.

Annars gör vi inte så värst mycket om dagarna just nu, vi orkar inte helt enkelt. Men på kvällarna då piggnar vi till allihopa i familjen och antingen busar vi eller så badar vi, men ofta tar vi också en extra lång promenad sådär på sena kvällskvisten.

Av Wille - 16 juli 2010 22:00

Mot kvällen när det blev lite svalare då busade matte lite med oss. Hon plockade fram några pappersrullar som hon sparat och stoppade godis i dem. Sedan fick jag och hector leta reda på godiset och öppna "pappersrullepaketen" själva. Det var skoj. Sedan lade hon ner några tomma rullar till oss att busa med, för det gillar vi båda två. Så det blev lite pappersrullerace här när Hector försökte ta min rulle, fast han hade sin egen.

Vi hade jätteskojigt.


    

Av Wille - 16 juli 2010 12:00

Jodå, värmen stannar kvar här. I flera dagar har det varit stora rubriker i tidningarna påstår matte, att Åskar och hans anhang ska komma hit, men inte har vi sett varken regn eller Åskar här inte, och inte ser det ut att bli idag heller.

Våra promenader blir oftast rätt korta och det är bara tråkiga bruna gräsmattor överallt. Buskar, blommor och gräs ser jätteledsna ut och inte finns där några spännande dofter heller just, de liksom försvinner i värmen. Så tråkigt så. Nej vi hoppas på regn vi. Varför kan det inte vara lagom väder som t ex regn på natten och sol på dagen. Då hålls Inte bara temperaturen nere, allt levande mår ju bättre då också. Men matte tycker väl inte vi ska klaga, för tids nog kommer det en höst och en vinter här också, och vintern som var har ju varit en alldeles lagom vinter, om än i mattes ögon något lång.

Men tills det blir svalare så tar vi stundom en siesta och jag tuggar isbitar med förtjusning. Idag fick jag och Hector även äta glass, det var jättegott.

Av Wille - 15 juli 2010 13:10

Ja äntligen är matte ledig och vi får vara ute på äventyr med henne och lillhusse. Idag t ex ska vi åka iväg till kompisar och på vägen hem ska vi få bada har matte lovat. Just nu är det inte ens att tänka på att bada för det är förmnodligen fullpackat på alla stränder med den här värmen.

För övrigt är väl det som det brukar här med äcklig värme och inget roligt med promenander alls. Visst är jag glad över att få komma ut, men jag trivs inte i värmen. Med min svarta päls blir jag alldeles för varm !

Helst vill jag gömma mig under någon buske eller träd och bara vara där i skuggan. Det fläktar ju åtminstone då. Men just nu föredrar jag att ligga vid fläkten i vardagsrummet, där fläktar det också.

Av Wille - 13 juli 2010 23:30

Åhh vad glad jag blev när matte kom hem idag ! Hon tog nämligen genast ner våra koppel och satte dem på oss och så fick vi följa med ut i bilen. Vi hämtade upp Aylen med sin matte och husse, och sedan bar det av till stranden. Nu var klockan runt 22.30 och matte hade nyss kommit hem från jobbet varm, och pigg på bad ! Det var nästan folktomt på stranden, bara en riesen med sin matte badade. Men dem fick jag inte hälsa på för matte, för nu skulle det badas.

Hector och Aylen hade redan plumsat i och jag satt en stund med Aylens husse och såg på, tills matte hämtade mig och lät mig bada också.

Jag behövde övertalas lite, men godis går ju alltid hem. Sedan simmades det för fullt även för min del, dock i kopplet mestadels eftersom vi inte var ensamma på stranden. Matte tyckte jag var jätteduktig och jag fick en massa beröm och glada tillrop när jag simmade. Faktiskt så var det rätt så skönt när allt kom till kritan. Kanske ska en ta det här med simmandet på allvar och göra det till en vana. Ska fundera på saken.

Nu ska matte och jag sova. Hector ska ut med husse på toa först, men det behöver inte jag så jag kryper till kojs jag !

Natti Natti alla kompisar !




  

Av Wille - 13 juli 2010 14:36

Ja usch ja, jag vill helst sova ute i skuggan hela tiden. Det fläktar lite ute, men inte är det mycket inte, för så snart jag kommer till en plats med lä då blir det fruktansvärt varmt så den här värmen är inget för mig. Som tur är så är dte hyfsat svalt inomhus i alla fall.

Jag har varit med matte på en promenad en sväng, ingen lång, men vi satte oss tillsammans i skuggan en stund och bara svalkade av oss ett tag. Det var skönt. Sedan flyttade matte in mig i solen för hon ville ha några bilder så det fick hon, men så snart de var klara, då smet vi in i skuggan igen.

Får se om det blir ngt bad ikväll, kanske när matte kommer hem, hoppas det i alla fall.

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards